Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Booktràiler: Diferència entre les revisions

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Viquilletra. Edició 2017-18)
Línia 1: Línia 1:
== Viquilletra. Edició 2017-18 ==
+
== Viquilletra. Edició 2017/18 ==
 
=== Una Viquilletra de tràilers! ===
 
=== Una Viquilletra de tràilers! ===
 
'''En l’edició 2017-18, la Viquilletra se centra en el gènere del booktràiler.'''
 
'''En l’edició 2017-18, la Viquilletra se centra en el gènere del booktràiler.'''

Revisió del 11:17, 16 març 2018

Viquilletra. Edició 2017/18

Una Viquilletra de tràilers!

En l’edició 2017-18, la Viquilletra se centra en el gènere del booktràiler.

Aquest any, la Viquilletra es converteix en l’espai de creació i publicació del booktràiler, un recurs que està essent molt ben valorat per professorat i estudiants que ja l’estan fent servir de manera molt productiva els darrers anys.

Assessorarem el professorat perquè desenvolupi una metodologia que li permeti incorporar els booktràilers a l’aula, sobretot en l’ensenyament-aprenentatge de competències transversals comunicatives, de treball en equip, creativitat i habilitats digitals. A més, incentivarem l’alumnat amb un concurs convocat per la Universitat Oberta de Catalunya i les Biblioteques de Catalunya que premiarà les millors peces, amb premis i reconeixements que permetran donar a conèixer la feina excel·lent realitzada dins de l’aula.

Aquest curs s’ofereix a tot el professorat de secundària i batxillerat.


Edició 2017-2018

Després de cinc anys en actiu i amb milers d’estudiants i professorat que hi ha participat de manera activa, la Viquilletra s’ha consolidat com un entorn digital de treball en equip i de publicació de continguts sobre autors i obres de la literatura catalana.

Aquest any, i arran de la petició d’alguns dels professors i professores que han participat en edicions anteriors, incorporem una novetat important: ens centrarem en un únic format, el booktràiler, que treballarem de manera exhaustiva per ta que el professorat pugui incorporar-lo a l’aula amb èxit.

Tot això, com sempre, amb el suport tècnic i docent de la Universitat Oberta de Catalunya i del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquest any, a més, s’hi afegeix tota la xarxa de Biblioteques de Catalunya que col·laborarà amb el professorat de cada municipi amb una proposta d’activitats pròpia.

Creus que la creació de projectes col·laboratius a l'aula, per part dels estudiants, i la seva publicació a Internet, en obert, és un valor afegit que reforça el procés d’ensenyament-aprenentatge? Vols que els estudiants rebin la retroalimentació de companys i companyes de la seva edat d’altres centres educatius?

Bloc Dates
Inscripció Fins el 10 d'octubre
Consulta assignacions/ contacte amb inscrits A partir del 12 d'octubre
Registre de docents i grups d'alumnes a la Viquillera / Booktràiler: de la idea al concepte Del 20 de novembre al 22 de desembre
El booktràiler: guió i més Del 8 de gener all 2 de febrer
El booktràiler: realització Del 5 de febrer al 23 de març
Revisió per part del professorat i publicació dels booktràilers a la Viquilletra Del 2 al 27 d'abril
Participació al Concurs Maig
Lliurament de premis Juny


INSCRIPCIÓ

La inscripció ja està oberta! INSCRIPCIÓ OBERTA FINS EL 10 D'OCTUBRE!!

  • Si sou docents de Catalunya, us hi podeu inscriure a través de l'XTEC (equival a un curs de formació de 30 h, certificat pel Departament d'Ensenyament): INSCRIPCIÓ XTEC.
  • Si sou docents d'altres territoris de parla catalana us hi podeu inscriure en aquest formulari.