Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Mecanoscrit del segon origen de l'autor Manuel de Pedrolo, pels Viquilectores: Diferència entre les revisions

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 56: Línia 56:
  
 
No, però tenim molta por, però la meva mare més, perquè va ser ella la que va veure l’extraterrestre abans que jo nasqués. Però estem més preocupats pels petits.
 
No, però tenim molta por, però la meva mare més, perquè va ser ella la que va veure l’extraterrestre abans que jo nasqués. Però estem més preocupats pels petits.
|Validada=f
+
|Validada=Veritat
|Destacada=f
+
|Validador=Aschlute24
 +
|Destacada=No
 +
|Destacador=
 
|Activitat premiada=f
 
|Activitat premiada=f
 
}}
 
}}

Revisió del 14:47, 16 març 2013


Activitat de tipus entrevista sobre Mar a l'obra Mecanoscrit del segon origen de l'autor Manuel de Pedrolo, realitzada per Viquilectores del centre Carles Vallbona durant el curs 2012-13.


Hola, Som les viquilectores i hem fet una entrevista a Mar quan ell te catorze anys ara que ja té 3 fills, la Margarida, en Dídac i en Xic.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

ENTREVISTA A MAR.

Mar, ara ja tens catorze anys, gràcies a tu la humanitat ha pogut continuar, amb dotze anys vas tenir una filla. I als catorze, ara farà dos mesos vas tenir a dos bessons. Tots tres són fills de l’Alba, la teva mare, que ara ja té trenta-dos anys, però encara és fèrtil, pot tenir més fills.

-COM HEU SOBREVISCUT TOT AQUEST TEMPS? DE QUÉ US HEU ALIMENTAT? A ON HEU VISCUT?

De llaunes de conserves que anàvem a buscar a Benaura i peixos que pescàvem. Hem viscut a cabanyes que anàvem construint i quan trobàvem pals per fer-les més confortables, les reconstruíem.

-SEGUIREU TENINT MÉS FILLS L’ALBA I TU?

Cada vegada anirem tenint més fills, i també tindrem fills amb els nostres descendents. També intentarem que les noies es quedin embarassades més joves per a poder seguir amb la humanitat.

-TU NO HAS CONEGUT L’ANTIC MÓN, T’AGRADARIA HAVER-HI VISCUT? I HAVER-LO CONEGUT?

Si, perquè segons el que m’ha explicat l’Alba, la meva mare, podies fer amics perquè hi havia molta més gent, podies anar a l’escola i tenir els fills que volguessis sense que t’obligués ningú.

-HEU TROBAT ALGUNES COMPLICACIÓNS VIVINT EN AQUEST NOU MÓN?

Sí, perquè ho hem de fer tot nosaltres, també hem de cuidar als nens i és molt dur en aquestes circumstàncies. A més, cada vegada que necessitem menjar hem d’anar a Benaura a buscar-lo i hem de veure els cadàvers o descomposicions, cosa que no és gaire agradable.

-COM ES DIUEN ELS TEUS FILLS? PER QUÈ?

La nena és diu Margarida com la mare de l’Alba, la meva àvia. Un bessó es diu Dídac, com el meu pare. L’altre nen es diu Xic, perquè és com la cadernera del meu pare, que li tenia molt d’afecte.

-T’AGRADA AQUEST MÓN PER A ELLS?

No gaire, perquè no poden tenir estudis, igual que jo, tampoc poden tenir amics i els hem d’obligar a tenir fills. I perquè viuen en circumstàncies molt extremes.

-TROBES A FALTAR AL DÍDAC?

No el vaig conèixer gaire però segons el que m’ha explicat el meu pare a mi m’hauria agradat haver-lo conegut i créixer al seu costat.

-QUÈ SIGNIFICA PER A TU L’AMOR?

No gaire, perquè he hagut de tenir fills amb la meva mare i no puc estimar perquè he de tenir fills amb els meus fills i amb els meus germans.

-COM CREUS QUE SERÀ EL FUTUR?

Crec que hi haurà més gent però serà dur fins que tornem a ser bastants perquè la vida serà molt diferent a com era abans, però al final crec que aconseguirem continuar endavant i tot anirà bé per a les següents generacions.

-HEU VIST MÉS ÉSSERS ESTRANYS?

No, però tenim molta por, però la meva mare més, perquè va ser ella la que va veure l’extraterrestre abans que jo nasqués. Però estem més preocupats pels petits.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Mecanoscrit del segon origen de l'autor Manuel de Pedrolo, pels Viquilectores

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.