Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 3 sobre El Diari de la Neus de l'autora Glòria Llobet, pels Els escriptors de Domland: Diferència entre les revisions

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Es crea la pàgina amb «{{Activitat |Grup=Els escriptors de Domland |Centre=Molins Manyanet |Curs=2013-14 |Obra=El Diari de la Neus de l'autora Glòria Llobet |Activitat sobre=un personatge |...».)
 
Línia 12: Línia 12:
  
 
Ja tornem a ser aquí! Estem treballant en una esplèndida entrevista amb la mare de la Neus, una persona molt peculiar. En els pròxims dies us la mostrarem. No us la perdeu!
 
Ja tornem a ser aquí! Estem treballant en una esplèndida entrevista amb la mare de la Neus, una persona molt peculiar. En els pròxims dies us la mostrarem. No us la perdeu!
 +
|Text=Mare de la Neus va caminant camí cap a casa amb un carro de la compra
 +
Es veuen al tècnic de so i l’entrevistadora perseguint-la
 +
- Entrevistadora: La mare de la Neus! Perdoni. és vostè la mare de la Neus?                           
 +
- Mare de la Neus: Sí, sí. Qui són vostès?                                                         
 +
- Entrevistadora: Som d’un programa de televisió i ens agradaria entrevistar a          la mare de la noia més famosa entre els adolescents, té algun problema?
 +
- Mare de la Neus: No home no, cap problema eh!                                                 
 +
- Entrevistadora: Dons segueixi'ns que la portarem al nostre plató! 
 +
- Mare de la Neus: Molt bé, de meravella tu!                 
 +
 +
Entrem al estudi de gravació
 +
- Entrevistadora: Ara anirem a l'estudi de gravació.
 +
- Mare de la Neus: Molt bé.
 +
- Entrevistadora: Però primer la maquillarem una mica, d'acord?
 +
- Mare de la Neus: Oh que em maquilleu i tot?                                                                             
 +
- Entrevistadora: Home clar, som professionals aquí.
 +
- Mare de la Neus: Oh que bé!
 +
- Entrevistadora: Segui aquí i la nostra maquilladora l'atendrà.
 +
 +
Entra la maquilladora i la maquilla
 +
- Maquilladora: Hola, bona tarda.
 +
¬- Mare de la Neus: Hola, bona tarda.
 +
- Maquilladora: Segui aquí.
 +
- Mare de la Neus: Molt bé.
 +
- Maquilladora: Bé, vol algun maquillatge en concret?
 +
- Mare de la Neus: Eh, mira, si em vol pintar els ulls i em fica una mica de "colorete", doncs millor que millor, eh!
 +
- Maquilladora: Val, el que tu vulguis. Tregui's les ulleres.
 +
- Mare de la Neus: Molt bé.
 +
- Maquilladora: Val, doncs ja està llesta.
 +
- Mare de la Neus: Perfecte!
 +
 +
Tècnic de so configurant  la taula i els auriculars
 +
-Tècnic: estem a l’aire en 3…2..1…(senyalant amb les mans) 
 +
                                                   
 +
-Entrevistadora: molt bona tarda i benvinguts al programa El Poder de la Paraula. Avui tenim l’honor de gaudir de la presència de la Mare de l’adolescent més famosa de Catalunya, la Neus Puigví.
 +
 +
¬-Mare: Hola bona tarda, l’honor és meu.
 +
 +
-Entrevistadora: Sense més preàmbuls, comencem l’entrevista.
 +
 +
¬-Mare: “estupendu” tu.
 +
¬
 +
-Entrevistadora: Com el llibre ens explica, la Neus s’enamora d’en Lluís. Com veu vostè el primer amor de la seva filla?
 +
-Mare: Doncs, per a mi, igual que la majoria de les mares, suposà un fet de gran transcendència. Que una filla s’enamori per primera vegada és màgic, però, d’altra banda, s’ha de saber estar a l’altura perquè l’adolescència està plena de desenganys. Jo en sóc experta en això!
 +
-Entrevistadora: Perdoni per la indiscreció, però vostè està divorciada, no és així?
 +
-Mare: Doncs sí, no vas errada noia
 +
- Entrevistadora: Vaja, em sap molt greu.
 +
- Mare: "Bueno", què hi farem.
 +
- Entrevistadora: Com el porta?
 +
- Mare: Amb el cap ben alt. És ben cert que amb el meu marit vaig passar uns anys de la meva vida formidables, però vam arribar a un punt en què estimar no era suficient, i vam decidir que cadascú seguís el seu propi camí. El que de debò em preocupava era com reaccionarien els nostres fills.
 +
- Entrevistadora: És millor així llavors. Com ho va afrontar la Neus?
 +
- Mare: Mira, si et sóc sincera, la Neus passà una temporada molt afectada. És una noia molt sentimental, i no es podia fer la idea de veure els seus pares separats. Per contra, també li haig de destacar la seva maduresa, que la va ajudar a entendre el perquè de tot. Tant jo com la meva germana vam fer tot el possible perquè la Neus es sentís tranqui-la, i crec que mica en mica s’anà aconseguint.
 +
- Entrevistadora: Que bé! Això diu molt d’ella.
 +
- Mare: I tant!                                                                         
 +
- Entrevistadora: Parli'm del Lluís. Com el veu?                                                                           
 +
- Mare: En Lluís és un noi molt atractiu que sap molt bé com actuar amb les noies. La Neus està contentíssima amb ell, encara que ara estan passant per un moment molt difícil.
 +
- Entrevistadora: És veritat, te tota la raó. L'accident d'en Lluís marcà un abans i un després en la relació.
 +
- Mare: Fou un contratemps fatídic que ha costat molt d'encaixar. Ara en Lluís s'ha tornat esquerp, fins al punt que hi ha vegades que no vol veure a ningú. Per aquest motiu, la Neus no sap per on tirar quan el va a veure.
 +
A mi, per descomptat, no m'importa gens portar-la a l'hospital.
 +
- Entrevistadora: Quina mare més bona!
 +
- Mare: Bé (rient) és fa el que es pot.
 +
- Entrevistadora: Ja m'ho crec ja! Per tant, és probable que la relació acabi?
 +
- Mare: No m'agradaria afirmar-ho, però sí, segurament que sí. Almenys estic segura que si acaba passant, l'amistat i l'afecte mutu no es perdrà.
 +
- Entrevistadora: Esperem que no es perdi doncs! Moltes gràcies per la seva presència i arreveure.
 +
-Mare: gràcies a tu maca
 +
 +
|Vídeo servidor=YouTube
 +
|Vídeo ID=LjBy8TFed0w&feature=youtube_gdata_player
 +
|Text vídeo=L' entrevista tan esperada a la mare de la Neus!
 
|Validada=f
 
|Validada=f
 
|Destacada=f
 
|Destacada=f

Revisió del 09:31, 19 març 2014


Activitat de tipus entrevista sobre Mare Neus a l'obra El Diari de la Neus de l'autora Glòria Llobet, realitzada per Els escriptors de Domland del centre Molins Manyanet durant el curs 2013-14.


Hola intel·lectuals!

Ja tornem a ser aquí! Estem treballant en una esplèndida entrevista amb la mare de la Neus, una persona molt peculiar. En els pròxims dies us la mostrarem. No us la perdeu!

Modalitats

[edit]

Activitat escrita

Mare de la Neus va caminant camí cap a casa amb un carro de la compra

Es veuen al tècnic de so i l’entrevistadora perseguint-la - Entrevistadora: La mare de la Neus! Perdoni. és vostè la mare de la Neus? - Mare de la Neus: Sí, sí. Qui són vostès? - Entrevistadora: Som d’un programa de televisió i ens agradaria entrevistar a la mare de la noia més famosa entre els adolescents, té algun problema? - Mare de la Neus: No home no, cap problema eh! - Entrevistadora: Dons segueixi'ns que la portarem al nostre plató! - Mare de la Neus: Molt bé, de meravella tu!

Entrem al estudi de gravació - Entrevistadora: Ara anirem a l'estudi de gravació. - Mare de la Neus: Molt bé. - Entrevistadora: Però primer la maquillarem una mica, d'acord? - Mare de la Neus: Oh que em maquilleu i tot? - Entrevistadora: Home clar, som professionals aquí. - Mare de la Neus: Oh que bé! - Entrevistadora: Segui aquí i la nostra maquilladora l'atendrà.

Entra la maquilladora i la maquilla - Maquilladora: Hola, bona tarda. ¬- Mare de la Neus: Hola, bona tarda. - Maquilladora: Segui aquí. - Mare de la Neus: Molt bé. - Maquilladora: Bé, vol algun maquillatge en concret? - Mare de la Neus: Eh, mira, si em vol pintar els ulls i em fica una mica de "colorete", doncs millor que millor, eh! - Maquilladora: Val, el que tu vulguis. Tregui's les ulleres. - Mare de la Neus: Molt bé. - Maquilladora: Val, doncs ja està llesta. - Mare de la Neus: Perfecte!

Tècnic de so configurant la taula i els auriculars -Tècnic: estem a l’aire en 3…2..1…(senyalant amb les mans)

-Entrevistadora: molt bona tarda i benvinguts al programa El Poder de la Paraula. Avui tenim l’honor de gaudir de la presència de la Mare de l’adolescent més famosa de Catalunya, la Neus Puigví.

¬-Mare: Hola bona tarda, l’honor és meu.

-Entrevistadora: Sense més preàmbuls, comencem l’entrevista.

¬-Mare: “estupendu” tu. ¬ -Entrevistadora: Com el llibre ens explica, la Neus s’enamora d’en Lluís. Com veu vostè el primer amor de la seva filla? -Mare: Doncs, per a mi, igual que la majoria de les mares, suposà un fet de gran transcendència. Que una filla s’enamori per primera vegada és màgic, però, d’altra banda, s’ha de saber estar a l’altura perquè l’adolescència està plena de desenganys. Jo en sóc experta en això! -Entrevistadora: Perdoni per la indiscreció, però vostè està divorciada, no és així? -Mare: Doncs sí, no vas errada noia - Entrevistadora: Vaja, em sap molt greu. - Mare: "Bueno", què hi farem. - Entrevistadora: Com el porta? - Mare: Amb el cap ben alt. És ben cert que amb el meu marit vaig passar uns anys de la meva vida formidables, però vam arribar a un punt en què estimar no era suficient, i vam decidir que cadascú seguís el seu propi camí. El que de debò em preocupava era com reaccionarien els nostres fills. - Entrevistadora: És millor així llavors. Com ho va afrontar la Neus? - Mare: Mira, si et sóc sincera, la Neus passà una temporada molt afectada. És una noia molt sentimental, i no es podia fer la idea de veure els seus pares separats. Per contra, també li haig de destacar la seva maduresa, que la va ajudar a entendre el perquè de tot. Tant jo com la meva germana vam fer tot el possible perquè la Neus es sentís tranqui-la, i crec que mica en mica s’anà aconseguint. - Entrevistadora: Que bé! Això diu molt d’ella. - Mare: I tant! - Entrevistadora: Parli'm del Lluís. Com el veu? - Mare: En Lluís és un noi molt atractiu que sap molt bé com actuar amb les noies. La Neus està contentíssima amb ell, encara que ara estan passant per un moment molt difícil. - Entrevistadora: És veritat, te tota la raó. L'accident d'en Lluís marcà un abans i un després en la relació. - Mare: Fou un contratemps fatídic que ha costat molt d'encaixar. Ara en Lluís s'ha tornat esquerp, fins al punt que hi ha vegades que no vol veure a ningú. Per aquest motiu, la Neus no sap per on tirar quan el va a veure. A mi, per descomptat, no m'importa gens portar-la a l'hospital. - Entrevistadora: Quina mare més bona! - Mare: Bé (rient) és fa el que es pot. - Entrevistadora: Ja m'ho crec ja! Per tant, és probable que la relació acabi? - Mare: No m'agradaria afirmar-ho, però sí, segurament que sí. Almenys estic segura que si acaba passant, l'amistat i l'afecte mutu no es perdrà. - Entrevistadora: Esperem que no es perdi doncs! Moltes gràcies per la seva presència i arreveure.

-Mare: gràcies a tu maca


Activitat enregistrada en vídeo


L' entrevista tan esperada a la mare de la Neus!
Altres activitats sobre la mateixa obraComentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 3 sobre El Diari de la Neus de l'autora Glòria Llobet, pels Els escriptors de Domland

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.