Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 2 sobre Crispetes per la Norma Schweizer de l'autor Pere Pons i Clar, pels Els Mantis: Diferència entre les revisions

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Es crea la pàgina amb «{{Activitat |Grup=Els Mantis |Centre=Col·legi SIL |Curs=2015-16 |Obra=Crispetes per la Norma Schweizer de l'autor Pere Pons i Clar |Activitat sobre=un personatge |Per...».)
(Cap diferència)

Revisió del 16:17, 9 març 2016


Activitat de tipus entrevista sobre Norma a l'obra Crispetes per la Norma Schweizer de l'autor Pere Pons i Clar, realitzada per Els Mantis del centre Col·legi SIL durant el curs 2015-16.


Modalitats

Escrita

Activitat escrita

- Bona tarda, estem al 24 hores i ara farem una entrevista molt especial a una noia de tans sols 12 anys que pateix la SIDA, la Norma Schweizer.

- Hola, Norma, què? Estàs nerviosa? - Doncs la veritat és que sí, és el primer cop que surto a la televisió. - Estàs preparada per parlar de com et vas contagiar? - Sí, fa un parell d'anys, em vaig topar contra un cotxe mentre anava en bicicleta. Em van portar a la clínica i em van fer una transfusió de sang. I, per mala sort, la sang estava infectada i així va ser com em vaig "contagiar". - Uf! Ho sento molt, no m'imagino com ho devies passar en aquell moment. I què has fet durant aquests dos anys? - Doncs he estat vivint a Alemanya i aquest any hem vingut a Catalunya. - Aah! Així que el teu cognom és alemany, no? - Sí, sí, és clar. - I com ha anat el canvi d'escola i de país? - Al principi tot anava bé, tenia amigues, treia bones notes... Tot normal, però... - Què va passar? - Doncs que vaig trencar un tub d'assaig al laboratori de l'escola i es va tacar amb la meva sang. Lògicament, vaig tenir un atac de pànic perquè no volia que ningú no es contagiés i aquí van començar totes les sospites. Però només era el principi de tot plegat. - I què va succeir? - Em... Un parell de setmanes més tard, tota l'escola sospitava de la meva malaltia. No vaig ser capaç d'anar al col·legi perquè estava atemorida i els meus pares no volien que hi anés. - I com és que ja has tornat a l'escola? - Perquè encara que la gran majoria dels pares i alumnes estaven en contra meu, hi havia un grup de companys i de pares que estavan a favor que em quedés a l'escola. Aquest grup va anar augmentant cada dia i, un matí, tots els alumnes es van quedar al pati i no van pujar a les classes. Durant el temps en què estaven al pati, la directora va tenir una reunió amb alguns pares i es va pendre la decisió: em podia quedar a l'escola.

- Me n'alegro molt i gràcies per haver compartit tot això amb nosaltres. Fins una altra!

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 2 sobre Crispetes per la Norma Schweizer de l'autor Pere Pons i Clar, pels Els Mantis

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.