Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitats/què revisar

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Ja heu publicat les vostres activitats sobre les lectures realitzades? Us heu assegurat que tot està correcte? Voleu fer-ne una darrera revisió?

Com ja sabeu les pàgines de Viquilletra sempre es poden editar amb la pestanya "Modifica amb formulari" podeu obrir-la de nou, fer les correccions que calgui i desar.

Coses a revisar

 • Ortografia i qualitat del text. Les activitats no han de tenir faltes d'ortografia ni tampoc gramaticals. Tampoc errors tipogràfics. Reviseu a consciència els textos publicats i si cal corregiu-los. Podeu demanar a un company o al professorat que us ho revisi per si veu errors que no heu detectat.
  • És important també que reviseu els textos que apareixen en les activitats en vídeo, widgets i altres suports.
  • Tingueu cura també del format del text, repasseu com editar amb wikitext i serviu-vos dels botons d'edició.
 • Fitxes completes i sense errors. Cal que poseu bé les dades que permeten completar la fitxa d'activitat i relacionar-la amb altres pàgines de Viquilletra.
  • Heu de posar correctament el nom del grup i el nom del centre. Quan apareix un enllaç en vermell és que la pàgina no existeix. Segurament no és això sinó que heu posat malament el nom. Mireu quin nom té la fitxa del centre o del grup a Viquilletra i poseu-ho exactament de la mateixa manera. Recordeu que els noms dels centres són només el nom, sense el prefix IES o INS.
  • En les pàgines sobre una obra hi ha d'haver un enllaç correcte a la pàgina sobre aquella obra. Si l'enllaç és vermell consulteu a la llista d'obres a Obres i personatges i poseu el títol que tingui la pàgina. En les pàgines sobre obres també cal escollir el tipus d'activitat (escenificacions, noves versions, anuncis, ...) que heu fet, això ajuda a qui consulta les llistes d'activitats a saber de quin tipus són. Al formulari d'activitat hi ha un menú desplegable per posar-ho.
  • En les pàgines sobre personatges cal posar el nom del personatge i també el tipus d'activitat. Si poseu el nom del personatge i surt un enllaç en vermell és que aquest personatge encara no té pàgina a Viquilletra. Potser vosaltres la podeu crear. Consulteu a Obres i personatges les pàgines de personatge que s'han creat. Poseu també el tipus d'activitat (més buscat, entrevista, carta a, vida oculta, el que ens suggereix, ...); al formulari d'activitat hi ha un menú desplegable per posar-ho.
 • Presentació de l'activitat. Heu fet una presentació de l'activitat? Fixeu-vos que en les llistes d'activitats surt la presentació que heu fet i això ajuda als companys d'altres grups i a la gent que visita la Viquilletra a saber què heu fet i a interessar-se per clicar l'enllaç i visitar la pàgina. Si no heu fet una presentació feu-la. Si voleu millorar la presentació que vau fer també podeu fer-ho.
  • No confongueu la presentació amb l'activitat escrita. Si heu fet una activitat escrita obriu el formulari i poseu-la a la secció "text activitat" però al camp de presentació no poseu l'activitat sencera (carta, entrevista, ...) només presenteu-la.
  • La presentació explica el que heu fet i perquè; també pot ser un lloc on explicar el vostre procés de treball, les decisions que heu pres, el que ha funcionat i el que no.
 • Vídeo, àudio i widgets ben incrustats. Reviseu que els vídeos, els fitxers d'àudio i els diferents widgets estiguin ben incrustats a Viquilletra. Seria una llàstima que el vostre treball no es veiés bé perquè al final no l'heu sabut incrustar.
 • Fitxes d'activitat duplicades. Hi ha encara algunes fitxes d'activitat repetides, que s'han publicat dues o més vegades. Ni els companys dels altres grups ni el professorat ni el jurat podrà saber quina és la que doneu per bona. Repasseu-ho (a la vostra pàgina d'usuaris apareix la llista d'activitats que heu publicat) i aviseu a Peticions d'esborrament dient quines pàgines cal esborrar. Que només quedi la versió que considereu definitiva!


Tingueu cura que la vostra feina quedi publicada i presentada de la millor manera possible a Viquilletra!