Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Mecanoscrit del segon origen de l, pels Elsilenciencaraviu

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Aschlute24 ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus vida oculta de sobre Dídac a l'obra Mecanoscrit del segon origen de l'autor Manuel de Pedrolo, realitzada per Elsilenciencaraviu del centre Carles Vallbona durant el curs 2012-13.


Aquesta invenció sobre la vida oculta de Dídac es situa abans dels fets narrats en el llibre.

Hola! El nostre grup us presenta la vida oculta d'en Dídac, abans de la novel.la. Podreu descobrir moltes anècdotes interessants sobre la seva familia i la seva vida.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

'LA VIDA OCULTA D’EN DÍDAC'


CAPÍTOL I : Des de Senegal fins a Benaura

En Dídac era un nen senegalès de part de pare i català de part de mare. Tenia una germana estudiant a la universitat principal del Senegal ,i vivia allà. A part d’ella i els seus pares no tenia cap més família. El seu pare va emigrar cap a Catalunya per tal d’aconseguir feina. Quan ja hi portava cinc anys, va conèixer la Margarida, la mare d’en Dídac. Després d’estar sortint durant tres anys, van decidir casar-se i van tenir la germana d’en Dídac i a ell. La germana d’en Dídac va sortir tan blanca com la seva mare però en Dídac completament negre com el seu pare.


En Dídac va començar a anar a l’escola de Benaura amb tres anys, però no hi tenia gaires amics, perquè era molt tímid en aquells temps i a més se sentia diferent pel color de la seva pell. A mesura que va anar creixent i passant de curs, no s’integrava i encara se sentia aïllat. Un dia a la tarda va conèixer l’Alba, després d’un temps havent estat vivint com a veïns. A en Dídac li va agradar conèixer-la, perquè per primer cop tenia algú amb qui jugar i explicar tot el que li passava sense que li fessin burla. Al cap d’un temps, es van anar coneixent millor perquè es veien cada dia després de classe i els caps de setmana a la tarda.


CAPÍTOL II: La preocupació d’en Dídac

En Dídac semblava ser un nen molt tímid, no tant sols per la diferència de color de la pell en comparació amb els altres nens. Realment no era que ell tingués aquell ‘’defecte’’ de timidesa; era que guardava una preocupació en el seu interior, que li va fer canviar l’estat d’ànim. La seva germana, Nídia, que estudiava al Senegal, va tenir un problema, del qual van adonar-se, ja que els rebuts mèdics havien arribat a la casa dels pares d’en Dídac, a Benaura. Així, en Dídac i els seus pares, és com van assabentar-se que la Nídia patia càncer de fetge i tenia un risc de mortalitat molt alt, i potser no arribaria a viure com hauria desitjat. Els tres van preocupar-se molt per la seva estimada Nídia. Van pensar en l’opció de viatjar al Senegal a visitar-la; però no tenien suficients diners com per anar-hi, així que no van poder fer realitat el seu desig. Què podien fer per poder-la ajudar? Aquesta era una pregunta que encara no tenia resposta...


CAPÍTOL III: Una malaltia greu

Què podien fer per aconseguir els diners que necessitaven? Aquesta és la pregunta que es feien dia a dia en els seus caps, fins que va arribar la resposta.

Els dos pares treballaven, però amb el seu sou no podien fer el viatge. Així que van posar en Dídac a treballar. Va aconseguir una feina de repartidor de diaris, i estalviant van aconseguir tots els diners per viatjar cap al Senegal a veure la seva germana i també portar-la a un hospital on podien tractar millor el seu càncer. Finalment, amb molts tractaments i medicines van aconseguir curar, pràcticament, la seva malaltia. Un cop curada van tornar a Benaura tots quatre junts, però va ser allà on el seu càncer va empitjorar, i va caure molt malalta. Malauradament, no van poder arribar a curar-la a temps i va morir.

Altres activitats sobre la mateixa obra

... més resultats


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Mecanoscrit del segon origen de l, pels Elsilenciencaraviu

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.