Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre La plaça del diamant de l'autora Mercè Rodoreda, pels Equip.A

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Activitat de tipus altra activitat sobre Natàlia, Colometa, a l'obra La plaça del diamant de l'autora Mercè Rodoreda, realitzada per Equip.A del centre Terra Alta durant el curs 2012-13

Aquesta és una activitat col·laborativa feta a partir d'una activitat realitzada pel grup Cukis.


En aquesta activitat col·laborativa fem una entrevista a la Natàlia a la ràdio.

Hem partit de l'activitat d'entrevista al Quimet realitzada pels Cokis. L'hem elegit perquè és una activitat realitzada per un grup del nostre centre i, alhora, ens ha semblat divertida per fer-la nosaltres mateixos.

Els principals elements que ham reproduït han estat: formular una entrevista a un personatge, gravar-la, ilul·lustrar-la amb imatges i editar-la amb el Movie Maker per penjar-la al Youtube i, després a la Viquilletra.

ANÀLISI DE L'ACTIVITAT ENTREVISTA AL QUIMET DEL GRUP CUKIS: El format de la tasca final: utilitzen l’àudio combinant-lo amb les fotografies i fan servir un format vídeo, penjat al Youtube i elaborat a partir del movie maker. Hi ha unes fotografies bastant encertades i molt relacionades amb l'entrevista.

L'objectiu era descriure bé el Quimet, fent-li preguntes de tota la seva vida des de petit fins quan ja te una certa edat.

Les competències: Cal saber fer un vídeo creatiu i saber gravar una entrevista. En el cas del Cukis, la gravació no és gaire bona perquè alguns alumnes no pronuncien gaire bé i alhora van una mica poc a poc, tot i que segurament l’aparell amb què van gravar-la no és gaire bo. Les imatges són molt encertades i relacionades amb l’àudio i també son molt representatives de la novel·la. I finalment, la informació és adequada respecte al llibre.

Seqüència: 1- Triar un personatge conegut, que es pugui descriure fàcilment a partir de la lectura del llibre. 2- Definir aquest personatge. 3- Triar on es farà l'entrevista al personatge escollit. 4- Escollir les preguntes per fer al personatge escollit. 5- Gravar l'entrevista. 6- Editar l'entrevista. 7-Penjar l'activitat mitjançant Youtube i enllaçar-la a la Viquilletra.

La temporització: pensem que els ha costat 3 hores de preparació, 2 hores de producció i 1 hora d'edició final del material.

Modalitats

Vídeo

Activitat registrada en vídeo


Entrevista a la Natàlia-Colometa