Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Camps de maduixes de l'autor Jordi Sierra i Fabra, pels Les maduixeres d'en Jordi

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Domènec.HA ha validat aquesta activitat.

Crystal Project highlight yellow.png
Activitat destacada per Domènec.HA en l'edició de Viquilletra 2015-16

Activitat de tipus entrevista sobre Lluciana a l'obra Camps de maduixes de l'autor Jordi Sierra i Fabra, realitzada per Les maduixeres d'en Jordi del centre Molins Manyanet durant el curs 2015-16.


Molt bones a tots!

Nosaltres som el grup Les maduixeres d'en Jordi i us presentem la nostra primera activitat a la Viquilletra.

Aquesta primera activitat és una entrevista fictícia amb la protagonista del llibre Camps de maduixes, la Lluciana, qui ens explica la seva experiència després de patir un coma. En aquesta entrevista, se suposa que l'entrevistem una setmana després de que ella hagi despertat.

Cal dir que l'entrevista tracta de les suposades respostes a certes preguntes que nosaltres hem fet i com creiem que ella respondria.

A continuació teniu l'entrevista tant en text com en vídeo. Esperem que us agradi!

Modalitats

[edit]

Activitat escrita

== == LLUCIANA SALAS VÍCTIMA D’ENGANY

La Lluciana Salas ha estat víctima d'una droga de disseny, l’Eva. Aquests dies, aquestes drogues es posen de moda cada vegada més per la facilitat d'obtenció, venda i dificultat de detenció per vendre-les, ja que encara no s’ha identificat si són drogues com a tal o no. Al ser elaborades en laboratoris i no procedir de cap element natural, no se sap encara com catalogar-les. Hem tingut el plaer d’entrevistar a la Lluciana Salas, qui després de ser enganyada, va consumir una d’aquestes drogues i va caure en un coma que la va portar a les portes de la mort. Gràcies a Déu, la Lluciana va aconseguir recuperar-se ==.

==

Entrevistador: Bona tarda, Lluciana. Un plaer estar aquí amb tu i gràcies per decidir acompanyar-me, és tot un privilegi estar amb una persona que ha patit tant, i ens pugui explicar fets sobre això.

Lluciana: El plaer és meu, no hi ha cap inconvenient. Sempre que pugui advertir als joves sobre el perill que suposa tot aquest tema.

E: Tu, Lluciana, ets una noia molt jove. Quants anys tens?

L: Ara tinc 17 però estic a punt de fer els 18, no sé si per sort o desgràcia (riuen innocentment)

E: Bé Lluciana, el que he pogut llegir sobre el teu cas, és que tracta sobre les drogues de disseny. Tu sabies exactament el que eren i l’efecte que produïen sobre un mateix?

L: La veritat és que n’havia sentit parlar, però no sabia res de res. Va ser al moment que em van dir que eren. No recordo molt però el noi que me les va oferir em va dir que no eren més que caramels i em sentiria super bé. Amb l’enrenou de l’ambient tampoc vaig escoltar molt el que em deien. Et diuen que si et prens això, seràs el rei de la festa. Al principi t’ho pots passar “bé”, però després t’entra un moment de depressió i fins i tot et pot passar el que em va passar a mi.

E: Cal pensar, que el que et va passar a tu (quedar-te en coma) encara és lleu comparat amb què arriba a passar a altres persones. Com per exemple, que arriben a morir.

L: Sí, bueno, encara es pot dir que vaig tenir “sort”.(remarca la paraula sort)

E: Els teus amics no van fer res per impedir-ho, perquè ells tampoc coneixien que eren aquestes substàncies, no?

L: Home, tan informada estava jo com ells, així que ells no en sabien molt. Un d’ells, per si les mosques no diré noms, ja era habitual que en prengués, però en ell no va fer el mateix efecte que jo. Estava més acostumat, potser? Els metges encara investiguen i crec que tot varia en funció el cos i aquestes coses…

A: Entenc… Podries dir-nos alguna sensació que recordis en prendre-ho?

L: Realment, no recordo gran cosa, però si et dic la veritat allò que va dir el noi de ‘’estaràs al paradís‘’ i tot estarà super bé i guai, era veritat. Recordo com una relaxació increïble per uns instants,després em va agafar algo i ‘’plof’’ em sentia fatal i no recordo res més.

E: Alguna última cosa a dir als joves, sobre aquest tema?

L: Emmm… doncs… que no es deixin enganyar i que aquestes substàncies són perjudicials sempre. Recordeu que algunes influències són dolentes, molt molt dolentes.

E: Doncs moltes gràcies Lluciana, molt agraït que ens hagis acompanyat, i gràcies per dedicar-nos aquest temps.

L: De res home!


Activitat enregistrada en vídeo

Altres activitats sobre la mateixa obra

Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Camps de maduixes de l'autor Jordi Sierra i Fabra, pels Les maduixeres d'en Jordi