Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Antígona de l'autor Salvador Espriu, pels El món inexistent

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg montserratga ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus entrevista sobre Antígona a l'obra Antígona de l'autor Salvador Espriu, realitzada per El món inexistent del centre Carles Vallbona durant el curs 2014-15.


Entrevista a Antígona

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Entrevista a Antígona


'Plató de televisió Parc Audiovisual de Catalunya, del programa “El Penjat”. Apareixen els dos presentadors i el públic deixa d’aplaudir.

Presentador: Benvinguts un dia més a “El Penjat”! (aplaudiments) Avui tenim, amb tots nosaltres, una convidada molt especial que ha vingut directament des de Grècia. Ella es considera una persona lluitadora, segura de si mateixa i que vol la pau i la justicia del poble. Està disposada a contestar qualsevol de les nostres preguntes.

Presentador 2: Bon dia Jordi, i bon dia a tots vosaltres. Doncs sí! Així és, aquí la tenim. Benvinguda, Antígona! (aplaudiments)

Antígona: Bon dia a tots i a totes! És un plaer estar aquí, a Catalunya, amb tots vosaltres. Ha sigut un viatge llarg, però sé que valdrà la pena.

Presentador: Igualment, el plaer és nostre.

Presentador 2: Bé, què us sembla si anem al gra? Què li sembla l’actitud del rei Creont?

Antígona: La veritat és que em sembla una actitud poc adient al seu càrrec; ell és rei i actua com a dictador. No m’agrada gens el que fa amb Polinices i les normes que va imposar amb el seu cos.

Presentador: Però... Vostè què creu que hauria d’haver fet? Antígona: (mig plorant) Doncs era la seva decisió com a rei matar-lo o salvar-lo… però si el matava, l’hauria d’haver enterrat i no tirar-lo als extramurs i deixar que se’l mengessin els ocells. (plora desconsoladament)

(El presentador intenta calmar Antígona, que sembla força afectada)

Presentador 2: Tranquil•la, Antígona, sabem que li costa parlar d’aquest tema... Presentador: Ara bé, de veritat vostè estimava més a Polinices que Eteocles?

Antígona: Ui, no, no és veritat! (ara somriu i riu) El que em passa a mi és que sempre defenso el més feble. En aquest cas, era Polinices però si hagués sigut Eteocles també l’hagués protegit. De petits l’havia defensat molts cops a ell també...

Presentador: Per què creu que el seu germà ¡a no va respectar el pacte?

Antigona: La mateixa pregunta li vaig fer jo. Si ho mirem així, ell és qui es va comportar inadequadament. Segons ell molta gent, de cop, odià Polinices per les seves injustícies i la seva actitud. Eteocles va dir que es va veure obligat a actuar així.

Presentador 2: Com és que Eumolp la va ajudar tant?

Antígona: (emocionada) Perquè tenim una amistat sincera, i jo l’estimo molt. Ha vingut amb mi fins el final i això no ho fa pas tothom.


Presentador: I què ens pot dir del famós rumor de la seva relació? Antígona: Oh no! Una altra vegada això, no! Ell i jo no tenim res! Jo sempre l’he tractat bé i ell m’ho va agrair d’aquella manera.

Presentador 2: (somriu) D’acord, d’acord… Presentador: I, per finalitzar la nostra entrevista, l’última pregunta és: està contenta amb el seu personatge?

Antígona: Sí molt, en Salvador Espriu va fer un bon treball amb mi (Banda sonora del programa “El Penjat” i aplaudiments) Presentador: Benvolguts espectadors, fins aquí acabem amb la preciosa Antígona... Esperem que s’ho hagi passat molt bé i que hagi valgut la pena el llarg viatge. Moltes gràcies, Antígona!

Presentador 2: (clica l’ull al presentador) I que a tots vosaltres també us hagi agradat! Us esperem la setmana que ve amb l’Eumolp! (s’acomiada d’Antígona)

Antígona: Adéu amics! Un gran plaer!

Presentadors: Fins la setmana vinent!

Apaguen els micròfons, s’aixequen i es posen a xerrar amb el públic i la convidada.

Banda sonora del programa “El Penjat” i aplaudiments de fons.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat sobre Antígona de l'autor Salvador Espriu, pels El món inexistent

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.