Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 3 sobre El Cafè de la Granota de l'autor Jesús Moncada, pels Vilanova1973

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Jordi Vilanova ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus entrevista sobre Valerià, Plaga de la Ribera a l'obra El Cafè de la Granota de l'autor Jesús Moncada, realitzada per Vilanova1973 del centre Maria Cortina durant el curs 2013-14.


Entrevista a un aprenent de lladre

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Les úniques habilitats que vull tenir són per a la delinqüència. »

Tenim l’oportunitat d’entrevistar al senyor Valerià, conegut popularment amb el nom de Plaga de la Ribera. La situació que l’ha portat a la fama recentment és el fet de robar un tractor i que es calés a la plaça Major. Es rumoreja que la seva meta a la vida és arribar a ser un delinqüent reconegut internacional- ment, però de moment, sembla que les coses no li van gaire bé.

1. Senyor Valerià, podria explicar -nos una mica de vostè?

La meva infància va ser decisiva per ser com sóc jo ara. No tenia gaires amics, però si el suport de la meva mare; sota la seva mirada em feia sentir tant o més valuós que els meus germans. Sóc una persona més aviat sociable i m’agrada estar amb companyia, tot i que això no és compatible amb la meva professió

2. Això de ser delinqüent, li ve de família?

La veritat és que no. Els meus germans no en volen saber res: un és advocat i l’altre està estudiant en una universitat molt prestigiosa. Tots dos ja s’han muntat la seva pròpia vida.''Jo, en canvi, m’he hagut d’espavilar i marcar el meu propi camí cap a la delinqüència. El meu pare era metge i la meva mare no treballava perquè estava malalta.

3. Hi ha algun fet que l’hagi incitat a ser delinqüent?

Sí, sempre he cregut que per guanyar-me el respecte dels altres no s’ha de tenir compassió, t’has d’imposar a les altres persones i que vegin que amb mi no es pot jugar. Tot i que això encara no se’m dóna gaire bé, no penso abandonar-ho, per la meva mare, que sempre va confiar en mi.

4. Sabria explicar-nos de què li ve tenir tanta traça en feines de casa?

Mentre la meva mare estava malalta, jo cuinava i feia les feines de casa, ja que els meus germans i el meu pare no tenien temps massa feina per ocupar-se d’ella.

5. Li ha passat mai pel cap aprofitar les seves habilitats per guanyar-se la vida?

No, ja que les úniques habilitats que vull tenir són per la delinqüència.

6. Si mai aconseguís el seu somni, qui diria que l’ha ajudat més?

M’han ajudat molt el Jeroni i l’Elisenda, perquè gràcies a ells, la meva carrera continuarà endavant i podré millorar, però qui em va incitar, i per tant, qui em va ajudar més, va ser la meva mare quan estaba viva, perquè va ser qui em va dir quehavia d’aconseguir un objectiu en la meva vida

7. Quina és la seva relació amb elJeroni i l’Elisenda, la família que et va acollir després de ser desallotjatde l’ajuntament?

Durant aquests tres mesos que heestat amb ells m’he sentit molt a gust i m’han acollit com un membre més de la família; no em faria res quedar-me a viure amb ells una temporada més.

8. Un cop fos delinqüent,quina será la seva nova meta a la vida?

La veritat és que no ho sé; cada cosa al seu temps, primer he d’aconseguir el meu objectiu.


Vilanova 1973

Escola Maria Cortina

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 3 sobre El Cafè de la Granota de l'autor Jesús Moncada, pels Vilanova1973

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.