Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 2 sobre Plans de futur de l'autor Màrius Serra, pels Mia Mili

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Imma Oliva Adroher ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus tràiler de llibre sobre l'obra Plans de futur de l'autor Màrius Serra, realitzada per Mia Mili del centre durant el curs 2017-18.


A continuación presentem el nostre booktràiler sobre l'obra Plans de Futur de Màrius Serra. L'objectiu de l'activitat ha estat reflectir una comprensió literaria profunda sobre la lectura, la qual ha despertat un cert interés a causa de la malaltia vigent i la relació amb les matemàtiques que resideixen a la història.

Modalitats

[edit]

Activitat escrita

Aquesta novel·la recrea el peculiar entorn familiar de Ferran Sunyer. Ferran Sunyer va

ser un matemàtic paraplègic que va viure a Catalunya entre el 1912 i el 1967. La seva contribució a les ciències exactes fou molt important i els seus treballs van rebre el reconeixement de les institucions catalanes i espanyoles i de la comunitat matemàtica internacional. Un dels objectius del llibre és ressaltar la figura d’aquest català que no ha passat a la història i ha quedat oblidat. Tot i això, el llibre no se centra en la biografia de l’especial matemàtic sinó en el curiós

entorn familiar d’aquest.

Activitat en imatges

STORYBOARD.jpeg
STORYBOARD 2.jpeg
STORYBOARD 3.jpeg
STORYBOARD 4.jpegLa novel·la recrea el peculiar entorn familiar de Ferran Sunyer. Aquest va ser un matemàtic paraplègic que va viure a Catalunya a principis del segle XX. És per això que hem intentat que el vídeo contingui imatges reals del personatge, a més d’una estètica que recordi l’època de la narració. El booktràiler inicia i finalitza amb la mateixa imatge: un retrat de les cosines de Ferran Sunyer. Això és degut a l’importància d’aquests personatges al llarg de la novel·la. També hem intentat reproduir escenaris reals mitjançant la selecció d’imatges de la Guerra Civil espanyola. Com que les contribucions a l’àrea de les matemàtiques per part d’en Ferran van ser notables, hem inclòs diverses imatges i vídeos que fan referència a aquesta branca del coneixement. Creiem que l’autor té l’objectiu de treure a la llum la història d’aquest oblidat matemàtic i fer-nos entendre la seva froça de voluntat que es transmet als seus estimats. Tot i així, la novel·la se centra principalment en la família del matemàtic. Tenint això en compte, hi apareixen moltes imatges relacionades a la mort de familiars propers d’en Ferran Sunyer. És de notable rellevància dir que el llibre està narrat per les persones que acompanyen al Ferran durant la seva vida; per tant, la majoria de frases seleccionades esdevenen els pensaments dels membres d’aquesta família tan trencada i amb tantes complicacions. L’últim pilar de la novel·la que hem volgut reflectir és el sentiment de pèrdua present a la novel·la, sobretot la complexa Vida del tiet del Ferran Sunyer. És per aquesta raó que el vídeo acaba (prèviament a l’escena post-crèdits) amb la frase “Ets l’home que ha omplert la meva vida d’absènci; ni m’espantes ni em commous, covard!”. El llibre tracta també la discapacitat de forma molt delicada. Amb les frases seleccionades, hem intentat mostrar l’amor amb què es parla sobre aquesta condició; mentre que amb la música, hem volgut representar les dificultats socials que en deriven. En conclusió, el vídeo no intenta resumir la novel·la, sinó transmetre el rerefons de la narració.

Activitat enregistrada en vídeo

Altres activitats sobre la mateixa obra

Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 2 sobre Plans de futur de l'autor Màrius Serra, pels Mia Mili

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.