Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 2 sobre Bearn o La sala de les nines de l'autor Llorenç Villalonga, pels Miguel de Cervantes

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Edtppoy ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus altra activitat sobre l'obra Bearn o La sala de les nines de l'autor Llorenç Villalonga, realitzada per Miguel de Cervantes del centre Escola del Treball durant el curs 2015-16.


Carta de Don Miquel Gilabert a Don Joan Mayol.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Benvolgut amic,

Em complau escriure’t en resposta a la teva carta. Ben cert és que la malaurada situació que has viscut ha estat dura i desconcertant per a tu. És per això, que ple de gràcia et donaré consell.

En primer lloc, he de confessar que la teva carta m’ha commogut i m’ha trasbalsat la sobtada mort dels teus senyors considerant que, no sent pares naturals, t’han rebut amb els braços oberts a la seva família, fent esment de don Toni que, tot i tenir pensaments oposats als teus i ser un poc afectiu, li agraeixo que t’hagi cuidat amb tanta delicadesa i estimació. Com a bon cristià que sóc he d’admetre que estic en contra de la seva separació matrimonial temporal que va esdevenir temps enrere, fet causat pel comportament incongruent de la neboda de don Toni, don Xima, que només volia aconseguir un home ric per mantenir-la a ella i els seus capritxos. Altrament, la teva manera d’actuar en relació a la mítica sala de les nines, penso humilment que, ha estat accelerada ja que d’aquesta manera has exterminat tots els records de les diverses generacions de la família.

Finalment, t’he de dir que pots respirar tranquil perquè no confessaré a ningú els teus neguits. Confio plenament en que ens veiem aviat.

T’envio els meus millors desitjos i una forta abraçada,

Miquel Gilabert.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 2 sobre Bearn o La sala de les nines de l'autor Llorenç Villalonga, pels Miguel de Cervantes

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.